Ous maa en ich

Nanz en Zet

Ous maa en ich

Show 1

Ich en ous maa ‘De kracht van echt’

Show 2

Ous maa en ich ‘Een nieuw einde’

Show 3


Ons verhaal

De band tussen moeder en dochter is uniek.

Je gaat er niet voor naar school, je hoeft er geen diploma voor te hebben.
Vruchtbaar zijn en bevallen volstaat als “moederschapsbewijs”.

Maar het waar maken op de werkvloer is nogal wat. Zelfs van je kinderen kan je leren.

 

Soms probeert een dochter haar hele leven tevergeefs de liefde van haar moeder voor zich te winnen.
Het is een fundamenteel gegeven als kind blijf je eeuwig hunkeren naar bevestiging van je ouders, vooral wanneer die uitblijft.
Maar evengoed als je die wel gekregen hebt en wanneer je op eigen benen komt te staan.
De dochter wil altijd opnieuw een goed rapport van mama.

 

Ous maa (Lisette Geusens) en ich, de dochter (Nancy Vanhout), komen beiden uit Bocholt (België) en zijn in het echte leven ook moeder en dochter!
Lisette is huismoeder en komt uit een gezin van 10 kinderen,
Door familiale omstandigheden nooit de kans gehad om te studeren.
Toch is haar levenswijsheid dat ze een diploma heeft namelijk die van University of life…


Haar dochter Nancy is een
‘piece unique’
‘Ous maa’ had een boek kunnen schrijven, maar dat doen al zoveel mensen, dus kwamen ze op het idee hun talenten te combineren, Nancy haar zang en Lisette
die het wel uitleggen kan .
Het werd een theatershow. Het verhaal is autobiografisch en de productie draaide sinds 4 oktober 2014. in Belgisch Limburg zijn ze populair, mede dankzij de deskundigheid van regisseur Lieven Debrauwer, in België beter bekend van de film ‘Pauline en Paulette’, die de eerste show regisseerde.

In 2017 werd de tweede show Ich en ous maa: ‘De kracht van echt’ voorgesteld, geregisseerd door Rudi Lemkens. Ook deze show kon rekenen op heel veel respons. Nanz en Zet vertelden en zongen samen over de dingen die hun dagelijks leven beheersten, in de auto, tussen de bomen,…. Kortom, ’t is wat het is…. ‘De kracht van echt’.

Waarom ze zoveel respons krijgen?
Omdat iedereen in de zaal ergens wel een stukje herkent, het verhaal is universeel, het is voor alle publiek, het is nostalgie, ontspanning, luistergenot, ontroering, alles zit erin.
Kortom: het leven met een lach, een traan en de boodschap hierachter!

 

In 2018 zijn ze beginnen werken aan hun 3de show met als titel ‘Een Nieuw Einde’. De rode draad in deze show zou gaan over de hormonen in de mens en wat deze veroorzaken of waar deze een mens toe kunnen drijven. Ze zouden het leven omkeren en beginnen met de dood en eindigen met de zwangerschap. Je leven bestaat uit fases en in elke fase spelen je hormonen een andere rol. Er waren al 7 shows in het najaar verkocht, maar het noodlot sloeg toe.

 

In april 2019 werd er bij maa een hersentumor type 4 vastgesteld. Dit betekende het einde van Ous maa en ich. Want nu moesten ze de waarheid onder ogen zien en de strijd tegen deze vreselijke ziekte aangaan. Wat ze altijd in hun shows hebben verkondigd, moeten ze nu ook echt waarmaken. Ook dit alles gaat gepaard met een lach , een traan en een boodschap. Samen kunnen ze dit aan en gaan ze er op hun eigen manier mee om.

Compilaties liedjes shows

Clips